Onderzoek onder wandelaars in provincie Utrecht naar ervaringen wandelnetwerken

Dit jaar voert Wandelnet, in samenwerking met Routebureau Utrecht en andere routebureaus het onderzoek ‘Kwaliteit en tevredenheid van Wandelnetwerken’ uit. Wandelaars in de provincies Utrecht, Limburg, Drenthe en Overijssel worden bevraagd over hun ervaringen met wandelen via de wandelnetwerken. Doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in hoe wandelaars op dit moment de verschillende wandelnetwerken ervaren en waar eventuele verbeterpunten liggen.

Ervaringen en waardering wandelnetwerken

Wandelroutenetwerken zijn in opkomst en helpen inwoners en bezoekers hun weg te vinden dichtbij huis of vakantieadres. Met knooppuntnummers stel je gemakkelijk zelf je wandeling samen. Om te weten of deze netwerken vindbaar zijn, hoe het ervaren wordt en wat wandelaars belangrijk vinden is dit onderzoek opgestart in vier provincies, waaronder Utrecht. De verkregen inzichten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van wandelroutenetwerken.

Wandelaars wandelen via het wandelnetwerk Kromme Rijnstreek in provincie Utrecht

Enquête en online onderzoek

Het onderzoek wordt zowel ín het veld’ als online uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van Wandelnet en de deelnemende provincies. Professionele enquêteurs, samen met vrijwilligers uit het gebied, zullen de komende maanden op verschillende locaties in de provincie Utrecht wandelaars vragen naar hun ervaringen. Om een goed en betrouwbaar onderzoek te waarborgen, is het belangrijk om zoveel mogelijk wandelaars te bereiken. Daarom worden wandelaars worden ook online bevraagd. De online enquête kan ingevuld worden via https://bit.ly/wandelonderzoek-utrecht.