Over ons

Begin 2018 is het Routebureau Utrecht opgericht. Het Routebureau functioneert als het centrale loket voor routegebonden recreatie en is aanspreekpunt voor provincie, gemeenten, routebeheerders, marketingorganisaties, routeontwikkelaars en organisaties die van doen hebben met recreatieve routes. Het enthousiaste team van  routeprofessionals houdt zich dagelijks bezig met de uniformiteit en kwaliteit van het routeaanbod en de bewegwijzerde routenetwerken voor fietsen, wandelen en varen in de provincie Utrecht.

Gemeenten en de provincie Utrecht hebben de ambitie om meer inwoners en bezoekers op de fiets, al wandelend of varend te laten genieten van onze provincie. Dit is positief voor de gezondheid en goed voor de bestedingen in de regio.

Het Routebureau Utrecht wordt gedragen en gefinancierd door alle gemeenten en de provincie Utrecht. Zij hebben hiervoor een meerjarig convenant gesloten en zijn formeel eigenaar en de opdrachtgevers van het Routebureau Utrecht. Operationeel is het Routebureau Utrecht onderdeel van Recreatie Midden-Nederland en houdt kantoor in het provinciehuis Utrecht.

Voor uitvoering van onze kerntaken werkt het Routebureau Utrecht nauw samen met diverse strategische partners op het gebied van routebeheer, routeontwikkeling, marketing en innovatie.