Over ons

Begin 2018 is het Routebureau Utrecht opgericht. Het Routebureau is het centrale loket voor routegebonden recreatie in de provincie Utrecht en is aanspreekpunt voor provincie, gemeenten, routebeheerders, marketingorganisaties, routeontwikkelaars en organisaties die zich bezig houden met recreatieve routes. Een klein enthousiast team van  routeprofessionals houdt zich dagelijks bezig met het beheer, de ontwikkeling en profilering van bewegwijzerde routes en routenetwerken voor fietsen, wandelen en varen in de provincie Utrecht.

Het Routebureau Utrecht wordt gedragen en gefinancierd door alle gemeenten en de provincie Utrecht. Zij hebben hiervoor een convenant gesloten en zijn formeel eigenaar en de opdrachtgevers van het Routebureau Utrecht. Operationeel is het Routebureau Utrecht onderdeel van Recreatie Midden-Nederland en houdt kantoor in het provinciehuis Utrecht.

Voor uitvoering van onze kerntaken werkt het Routebureau Utrecht nauw samen met diverse strategische partners op het gebied van routebeheer, recreatieve ontwikkeling, informatie & marketing, monitoring en innovatie.