Over ons

Het Routebureau Utrecht is het centrale aanspreekpunt voor routegebonden recreatie in de provincie Utrecht.

Een klein enthousiast team van  routeprofessionals houdt zich dagelijks bezig met het beheer, de ontwikkeling en profilering van bewegwijzerde routes en routenetwerken voor fietsen, wandelen en varen.

Het Routebureau Utrecht wordt gedragen en gefinancierd door alle gemeenten en de provincie Utrecht. Zij hebben hiervoor een convenant gesloten en zijn formeel eigenaar en de opdrachtgevers van het Routebureau Utrecht. Operationeel is het Routebureau Utrecht onderdeel van Recreatie Midden-Nederland en houdt kantoor in het provinciehuis Utrecht.

Voor uitvoering van onze kerntaken werkt het Routebureau Utrecht nauw samen met diverse strategische partners op het gebied van routebeheer, recreatieve ontwikkeling, informatie & marketing, monitoring en innovatie.

Nieuwe organisatie per 2023

Operationeel is het Routebureau Utrecht sinds 2018 ondergebracht bij Recreatie Midden-Nederland (RMN). Met het transitieproces van de recreatieschappen wordt RMN echter per eind 2022 opgeheven.

Hierdoor zal het Routebureau Utrecht per 2023 in een andere organisatievorm verder gaan. In het voorjaar van 2022 hebben deelnemers besloten het voorkeurscenario verder uit te gaan werken: hiermee kan het Routebureau Utrecht per 2023 ondergebracht worden bij de provincie Utrecht. Deze herpositionering wordt gedurende 2022 verder uitgewerkt.