LF Waterlinieroute

Met het akkoord op de LF Waterlinieroute is de vierde LF-icoonroute van Nederland in voorbereiding!

Stichting Landelijk Fietsplatform werkt samen met partners in vijf provincies, waaronder het Routebureau Utrecht en de provincie Utrecht (pact van Ruigenhoek) aan de totstandkoming van de ruim 400 km lange afstand fietsroute, waarvan 100 km in Provincie Utrecht. De nieuwe icoonroute verbindt drie linies: de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en delen van de Zuiderwaterlinie. Een aanwinst voor de (internationale) lange afstand fietser!

LF Waterlinieroute bewegwijzering

HET OUDE LF-NETWERK TRANSFORMEERT NAAR EEN SERIE VAN NATIONALE LF-ICOONROUTES, WAARONDER DE LF ZUIDERZEEROUTE (2020) EN LF WATERLINIEROUTE (2021) IN DE PROVINCIE UTRECHT.

LF-icoonroutes in Nederland

De langeafstand fietsroutes (LF-routes) transformeren komende jaren naar nationale icoonroutes, speciaal bedoeld voor de (internationale) fietsvakanties. Met de landelijke dekking van fietsknooppunten is de netwerkfunctie niet meer nodig. De focus bij de nieuwe LF-icoonroutes komt te liggen op sterke thema’s en hoge kwaliteit voor de vakantiefietser. Routes waarmee we internationaal een visitekaartje als fietsland kunnen afgeven.

Hieronder een video met uitleg over de transformatie van LF-icoonroutes of bekijk de projectpagina bij Stichting Landelijk Fietsplatform.