Eerste bewegwijzering LF-Waterlinieroute geplaatst

Burgemeester Maarten Divendal plaatst eerste routebordje LF-Waterlinieroute

Aanleg LF-Waterlinieroute van start

Burgemeester Maarten Divendal van de gemeente De Ronde Venen heeft het eerste routebordje in Utrecht geplaatst van de nieuwe LF Waterlinieroute. Deze nieuwe LF-icoonroute verbindt drie linies: De Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Zuiderwaterlinie.

Nieuwe bewegwijzering

De totale LF-Waterlinieroute is goed voor ruim 400 km fietsplezier, waarvan 100 km in de provincie Utrecht. Komende weken wordt overal de nieuwe bewegwijzering geplaatst, in de provincie Utrecht door het Routebureau Utrecht, die de route ook zal beheren en onderhouden. De bewegwijzering van de LF Waterlinieroute is eenvoudig en duidelijk: de route is in 2 richtingen voorzien van bordjes ‘LF Waterlinieroute’ en volgt bovendien volledig het fietsroutenetwerk met de bekende fietsknooppunten.

Icoonroute

De Waterlinieroute is de vierde icoonroute in Nederland. De nieuwe LF-icoonroutes zijn nationale routes met sterke thema’s en hoge service en kwaliteit voor de (inter)nationale vakantiefietser. Vanaf half juni is de volledige route te fietsen.

Burgemeester Maarten Divendal: “Het tracé maakt uniek erfgoed toegankelijk, en verbindt natuur en cultuurhistorie aan een prachtige fietsroute. Ik ga zelf ook graag met mijn gezin op fietsvakantie. Dat maakt dat ik enthousiast ben over de LF Waterlinieroute die voor een deel door gemeente De Ronde Venen loopt.”

Pact van Ruigenhoek

Het is niet heel toevallig dat burgemeester Maarten Divendal het eerste bordje plaatst. Hij is ambassadeur van het Pact van Ruigenhoek voor het thema ‘recreatieve benutting’. Hierin bundelen 14 partijen in de provincie Utrecht hun krachten voor de bescherming, ontwikkeling en het vergroten van de bekendheid van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De thema’s watermanagement, verdedigingswerken en het omliggende strategische landschap zijn leidraad voor het verhaal van de route.

De LF-waterlinieroute wordt ontwikkeld door het landelijk Fietsplatplatform, in samenwerking met provincies, routebureau’s en regionale partners.

Meer weten? Bekijk onze speciale projectpagina over de LF-Waterlinieroute.

LF-Waterlinieroute