DRUKTEMONITOR UTRECHT

1
2
3
Kaart Druktemonitor Utrecht
1

Groen

Er is nog voldoende ruimte. De 1,5 meter afstand kan zonder problemen gewaarborgd worden. Het is op deze locatie prettig recreëren.

2

Oranje

Het is drukker dan normaal. Het kan daardoor lastig zijn om 1,5 meter afstand te houden en/of de beschikbare (parkeer)capaciteit is vrijwel bereikt. Recreëren is nog wel mogelijk, maar houd rekening met drukte. Ga je toch naar deze locatie, kom dan in elk geval te voet of op de fiets.

3

Rood

Het is te druk! Het is niet of nauwelijks mogelijk om 1,5 meter afstand te houden en/of de beschikbare (parkeer)capaciteit is bereikt. Recreëren is hier niet langer prettig. Het is niet wenselijk dat er nog meer mensen naar deze locatie komen. Kies een andere locatie of kom op een ander moment.

De provincie Utrecht, Routebureau Utrecht en de regiomarketingorganisaties hebben samen de Druktemonitor Utrecht ontwikkeld om drukte in steden en toeristische buiten- en recreatiegebieden in kaart te brengen. Daarnaast willen we bewoners en bezoekers inspireren om mooie plekken in de regio te bezoeken waar voldoende ruimte is. Zo kan bezoek aan de regio meer worden gespreid.