• FIETSROUTENETWERK HEROPEND

    Gdeputeerde Arne Schaddelee en wethouder Cees Taal heropenen het vernieuwde fietsroutenetwerk Vijfheerenlanden

    gedeputeerde en wethouder heropenen het fietsroutenetwerk Vijfheerenlanden

Fietsroutenetwerk Vijfheerenlanden

Het fietsroutenetwerk in de gemeente Vijfheerenlanden is volledig vernieuwd. Op woensdag 19 mei heropenden gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht en wethouder Cees Taal van de gemeente Vijfheerenlanden het gerenoveerde netwerk. Hiermee wordt dit fietsnetwerk tevens officieel aangesloten op de het uniforme fietsknooppuntensysteem van de provincie Utrecht.

Vernieuwing bewegwijzering

Begin 2019 is de fusiegemeente Vijfheerenlanden ontstaan uit Vianen, Zederik en Leerdam. De fietsstructuur was echter verouderd en werd door verschillende partijen beheerd. Na toetreding tot het Routebureau Utrecht is een aanpak opgesteld om de bewegwijzering te vernieuwen en uniform te markeren. In 2020 is het fietsnetwerk van bijna 150 km door het routebureau voorzien van een upgrade. De vernieuwing werd gefinancierd door de provincie Utrecht.

Fietsen van knooppunt naar knooppunt

De knooppunten van het fietsroutenetwerk zijn te herkennen aan de groen witte borden met twee cijfers. De pijlen wijzen je naar het volgende knooppunt. Zo kun je gemakkelijk zelf je route uitstippelen of kant-en-klare fietsroutes volgen. In de provincie Utrecht is een fietsroutenetwerk van 1.500 km.

fietsknooppunt en TOP provincie Utrecht

“Mooi dat het fietsnetwerk nu is vernieuwd en de gemeente Vijfheerenlanden is aangesloten op het uniforme provinciale fietsroutenetwerk. Ook op fietsgebied geven we graag een warm welkom bij de provincie Utrecht. Dit versterkt ons recreatieve hoofdnetwerk en biedt inwoners en bezoekers volop mogelijkheden om dit prachtige gebied op de fiets te gaan ontdekken. Zo raken gemeente en provincie steeds beter verbonden”.

Nieuwe fietskaart Tussen Lek en Linge

In samenwerking met de marketingorganisaties van Vianen en Leerdam werd tevens een nieuwe fietskaart Vijfheerenlanden uitgebracht. De praktische recreatiekaart bevat diverse tips voor een bezoek aan de regio, mooie themaroutes en een uitgebreide kaart met alle fietsknooppunten. De kaart is gratis verkrijgbaar bij VVV-locaties en folderpunten bij toeristische ondernemers.

10000

Fietsrecreatiekaarten

Verkrijgbaar bij VVV, bezienswaardigheden en toeristische ondernemers

Fietskaart Vijfheerenlanden
  • Gedeputeerde en wethouder op de fiets bij de molen in Meerkerk