Fiets het grootste park van Utrecht in

Een groot pluspunt van provincie Utrecht is de nabijheid van natuurschoon en erfgoed vanuit de stad. Vijf nieuwe fietsroutes voor het hele gezin verbinden de stad Utrecht met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Met ‘Cycling Utrecht Region’ wijzen het Routebureau Utrecht en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug inwoners en bezoekers op de mogelijkheid meer te bewegen en op de pedalen te genieten van het moois in hun eigen regio.

Met een kwartiertje fietsen laat je de hectiek van de stad achter je om je te laven aan natuur, cultureel erfgoed en een rijke historie. Buitenplaatsen, streekproeverijen, natuurschoon, een vroegere militaire basis en speeltuinen: er is veel te ontdekken in en rondom het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Deze vijf fietsroutes volgen het fietsknooppuntennetwerk en voeren langs plekken die nog niet iedereen kent. Ze variëren in richting en afstand, zo is er een route speciaal voor de elektrische fiets. Je vindt de routes via fietsennaardeheuvelrug.nl.

Nieuwe fietsroutes van de stad Utrecht naar NP Utrechtse Heuvelrug

Met respect voor de natuur

Bezoekers wordt gevraagd met respect voor de natuur en de faciliteiten te recreëren in de daarvoor bestemde zones en afval weer mee naar huis te nemen. In de natuur van de Utrechtse Heuvelrug voelen allerlei zeldzame dieren en planten zich thuis. Kwetsbare natuur waar dieren leven en broeden wordt beschermd.

Eigenaren en ondernemers

De lancering van de vijf routes is de eerste fase van ‘Cycling the Utrecht Region’, een samenwerking van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Routebureau Utrecht , RBT Heuvelrug & Vallei en Utrecht Marketing. Het project past binnen de ambitie om met een goede recreatieve zonering te zorgen voor een omgeving waar mensen van kunnen genieten én waar de natuur voldoende rust kan vinden. Door inzet van natuurorganisaties, particuliere terreineigenaren, bewoners, ondernemers en overheden kunnen inwoners en bezoekers in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug genieten van activiteiten en gebruik maken van een variatie aan wandel-, fiets- en ruiterroutes.

GO EAST, GO..

De vijf fietsroutes verbinden de stad Utrecht met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Je stapt makkelijk op bij de fietsknooppunten in de stad en binnen een kwartiertje fietsen ben je midden in de natuur.

Voor de routes die dieper in het Nationaal Park liggen, laat je de auto met fietsdrager achter bij een TOP (Toeristisch Overstap Punt) en vertrek je vanaf daar op de fiets. Een ander alternatief is om je fiets mee te nemen in de trein. Vanuit één van de stations fiets je dan zo de natuur in.

DE NIEUWE FIETSROUTES