Nieuwe directeur RBT Heuvelrug & Vallei

Met ingang van het nieuwe jaar verwelkomt het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei, Robbert Schuurmans als nieuwe directeur. Schuurmans volgt per 9 januari a.s. voormalig directeur Michiel van der Schaaf op, die vanaf 2014 betrokken was bij de gebiedsmarketing-organisatie voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei, eerst als kwartiermaker en later als directeur.

Robbert Schuurmans: “De functie van directeur bij RBT Heuvelrug & Vallei is een gedroomde volgende stap. In de afgelopen jaren is er door het team van RBT Heuvelrug & Vallei hard en succesvol gewerkt om de regio te positioneren als de bestemming voor duurzaam vitaal toerisme en recreatie. Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met het team en met alle betrokken partners en gemeentes te werken aan de continuering en uitbreiding van het succes. Daarnaast zie ik vanzelfsprekend enorm uit naar het verder verkennen en ontdekken van al het moois dat de regio te bieden heeft”.

Robbert is een bekend gezicht in de regio Utrecht. Zo was hij tot voor kort projectleider Utrecht 900 jaar bij Utrecht Marketing en deed hij al eerder een interim opdracht op het gebied van partnershipmanagement. Verder vervulde Schuurmans verschillende algemene en commerciële managementfuncties in de driehoek media – entertainment – publishing, is hij actief geweest als Interim Director Commerce bij Pathé Theatres en in de afgelopen jaren was Schuurmans o.a. directeur van het Utrechtse communicatiebureau O-bureau. Deze ervaring neemt hij mee om verder te bouwen aan het sterke fundament dat in de afgelopen jaren is opgebouwd en waarbij het RBT zich razendsnel heeft ontwikkeld tot centrale destinatiemarketing-organisatie van de regio.

Met de Agenda Bestemming Heuvelrug 2022 – 2025 als uitgangspunt, negen aangesloten gemeentes en ruim 600 regiopartners, zal er onder zijn leiding verder worden gewerkt aan de uitwerking van deze agenda in de campagnes en andere activiteiten van het RBT.

Logo RBT Heuvelrug & Vallei

Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei is sinds 2015 de centrale marketing- en promotieorganisatie voor negen gemeentes op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei, te weten: Baarn, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist. RBT is hiermee de spil in een actieve toeristisch-recreatieve bedrijfstak met een toegevoegde waarde van 700 miljoen euro per jaar en werkgelegenheid voor 10.000 mensen, die bovendien een flinke bijdrage levert aan het voorzieningenniveau en de leefbaarheid in het gebied. Met allerlei activiteiten werkt het RBT Heuvelrug & Vallei doorlopend aan het bevorderen van een goed functionerende toeristische bedrijfstak in de regio.

Het Routebureau Utrecht werkt al jaren nauw samen met RBT Heuvelrug & Vallei bij de profilering van diverse routes op de Heuvelrug en bij diverse projecten en ontwikkelingen.