Mijn mooiste plek 2022

Mijn mooiste plek 2022 op RTV Utrecht

Nieuwe serie Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht

Vanaf maandag 5 september start op RTV Utrecht weer een nieuwe reeks van ‘Mijn Mooiste Plek’. In dit programma gaat het over het prachtige Utrechtse landschap, maar vooral over hoe je dat landschap kan beleven. De afleveringen zitten ook dit jaar weer vol met tips en mooiste fiets- en wandelroutes om zelf op pad te gaan en te genieten van de Utrechtse natuur.

Water als centraal thema

In deze zevende serie staat het water in de provincie centraal; de beken in de Gelderse Vallei, de meanderende Kromme Rijn of het belang van water in de veenweides tussen Woerden en Wilnis. In de zomer van 2022 is juist het tekort aan water bijna dagelijks in het nieuws. Vanzelfsprekend komen dus ook de zorgen om de steeds droger wordende zomers aan bod. Je hoort over het milieuvraagstuk en het veranderende klimaat. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht laten zien en leggen uit wat daarvan te merken is in de Utrechtse natuurgebieden.

Wandelen door natuurgebieden

In iedere aflevering wandelt er weer een bekende Utrechter door een natuurgebied in het item ‘Utrecht Door’. Deze keer zijn dat onder andere zangeres Pearl Jozefzoon die in 2010 tweede werd bij The Voice of Holland, Mirjam Sterk, gedeputeerde van de Provincie Utrecht en Fatma Genç; zij speelde als actrice ondermeer in Spangas en begeleidt nu vrouwen van kleur op hun weg naar leiderschapsposities.

De mooiste natuurfoto’s en vlogs

Het onderdeel ‘Mijn Mooiste Prent’ is, na een jaar afwezigheid weer terug in het programma. Natuurfotografen nemen je mee naar de plek waar zij hun mooiste plaatje geschoten hebben. Hoe is die foto tot stand gekomen? En al jaren een vast onderdeel in ‘Mijn Mooiste Plek’ is ‘De Vlogwachter’. Boswachters Jacqueline en Alex komen op hun pad door de natuur nogal eens wat interessants tegen. Met hun telefoon maken ze daarover de leukste vlogs.

De serie is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, Routebureau Utrecht, Recreatie Midden-Nederland en Utrechts Landschap. Mijn Mooiste Plek is vanaf 5 september zes maandagen achter elkaar te zien op RTV Utrecht en online te bekijken via de web en app van de omroep.