Fiets- en Wandelbeurs 2022 geannuleerd

Vanwege de coronamaatregelen zijn de Fiets- en Wandelbeurs en de E-bike Xperience in Jaarbeurs Utrecht eind februari 2022 geannuleerd.

Logo Fiets- en wandelbeursHicle, organisator van beide events, schuift de Fiets en Wandelbeurs door naar voorjaar 2023. “We zien geen mogelijkheden om deze beurs in het voorjaar van 2022 te laten plaatsvinden”, aldus Theo Jorna, directeur van Hicle. Er wordt gezocht naar nieuwe data voor de beurzen in 2023.

De events van Hicle in het Belgische Gent, de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge, gaan eveneens niet door. Na de aanscherping van de coronamaatregelen in België, voldoen deze evenementen niet meer aan de veiligheidseisen van de overheid. Hicle hoopt deze ook beurzen weer in 2023 te kunnen organiseren.

Route van het jaar

Utrecht is met zowel fiets- als wandelroutes genomineerd voor ‘route van het jaar’. Het nieuwe wandelnetwerk in de Kromme Rijnstreek (met het Kromme Rijnpad) is genomineerd als wandelroute van het jaar. De LF-waterlinieroute is genomineerd als fietsroute van het jaar. De bekendmaking van de winnaars en prijsuitreiking zou tijdens de beurs plaatsvinden. Hiervoor wordt een online alternatief gezocht.